sammanfattning av v.40 och inför v.41

Tjenare 5D och alla andra läsare!

I svenskan håller vi på med annonser och så fort alla är klara så ska vi påbörja vårt nya projekt som är om svenska författare. Tänk igenom vilken författare du skulle vilja arbeta med t.ex. Astrid Lindgren, Tove Jansson, Martin Widmark osv.

I engelskan har vi arbetat med engelska pjäser och nästan alla har redovisat. Kom ihåg att göra läxan tills på torsdag (den går att lämna in tidigare).

Matte: Vi har dragit igång med ett nytt kapitel i matteboken som handlar om geometri. Innan det har vi jobbat med stora tal och mönster i tal. Glöm inte att göra matteläxan som du hinner göra i helgen för den ska vara klar på måndag.

Vi har precis börjat med surt och basiskt i NO. Det är ganska svårt och det är många nya ord och begrepp att lära sig. Vi har även pratat lite om pH-skalan, 1 var extremt surt, 7 var neutralt och 14 var extremt basiskt. T.ex. Coca cola låg på 2,3.

I SO har vi precis skrivit klart om nordens olika länder och nu har vi blivit indelade i grupper och vi ska redovisa ett av länderna. Alla grupper fick olika länder och de flesta blev nöjda med de länder som de fick. Vi har börjat med att skissa och sen ska vi göra en Powerpoint.

Tack för att du läste, ha en fortsatt trevlig dag!

Med vänlig hälsning, Alvina och Samuel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *